Waarden

doumaconsult baseert zich op de waarden:

Authenticiteit

Authenticiteit is eigenheid. Het is trouw zijn aan jezelf; daarbij is geen compromis mogelijk. Authenticiteit gaat over helderheid en eenvoud. Als mensen praten en werken en leven vanuit authenticiteit dan stroomt de energie. Omdat de coach zichzelf als instrument inzet in het gesprek is het essentieel dat ook hij authentiek is en dat het klikt tussen klant en coach.
doumaconsult staat voor professionaliteit en kwaliteit; wat we doen, doen we met liefde en aandacht en we doen alleen dat waar we deskundig in zijn.

Vrijheid

Ieder mens heeft overtuigingen en geloofssystemen. Ze helpen hem richting te geven aan zijn leven. Maar ze kunnen ook tegen hem gaan werken en hem beperken in zijn vrijheid. Willen maakt dan plaats voor moeten. Coach en medewerker gaan in het contact samen op zoek naar die knellende overtuigingen; er komt een proces op gang die leidt tot het los laten en een nieuw gevoel van vrijheid. doumaconsult respecteert en accepteert mensen zoals zij zijn. De coach oordeelt niet, maar neemt waar, zoekt, maakt contact en faciliteert. Alleen als mensen zichzelf willen ontwikkelen en vragen om ondersteuning hierin, heeft het zin die begeleiding te geven. 
Vrijheid houdt verantwoordelijkheid in en is daardoor niet hetzelfde als vrijblijvendheid. doumaconsult confronteert mensen met hun eigen verantwoordelijkheid; in het klein voor het traject en in het groot voor hun leven. De coach stimuleert hen verantwoordelijkheid te nemen voor zijn keuze en de verwezenlijking van zijn doelen.

Liefde

doumaconsult geeft om mensen en is toegewijd aan haar klant en de opdracht. De coach is ontvankelijk, zorgvuldig en betrouwbaar en zorgt voor een veilige basis.
Liefde staat ook voor liefde voor het leven: levensvreugde.
Daarbij is humor van essentieel belang en kan ontwapenend werken.


Terug naar visie